
Wat is Matcha? Meer dan Japanse groene thee…een oeroud geheim medicijn!
Matcha is Japanse groene thee vermalen tot poeder. Matcha wordt gemaakt van de blaadjes van de theeplant Camellia sinensis. Wat Matcha zo speciaal maakt, is de herkomst en productiewijze van deze groene thee. De verschillende manieren waarop groene theeblaadjes behandeld worden, zijn bepalend voor de theekwaliteit. Er is slechts een kleine Japanse elite van theeboeren die in staat is kwalitatief hoogstaande Matcha te produceren.
Theeplantages voor Matcha zien er heel anders uit dan andere theevelden. Matcha plantages worden 4 weken vóór de oogst met donkere zeildoeken afgedekt. Hierdoor krijgen de theeplanten 90% minder zonnelicht. Ter compensatie maken de theeplanten intensief chlorofyl aan en produceren de blaadjes zeer veel aminozuren. Een oeroud geheim medicijn ontstaat met een zacht zoete smaak en een felgekleurd groen blad.
Matcha is eeuwenlang een goed bewaard geheim gebleven, voorbehouden aan de Keizer en zijn elite. De Chinezen brachten de groene thee bij de Zen-boeddhisten. Een boeddhistische monnik promootte de Matcha als wonderbaarlijk geneesmiddel om het leven te verlengen en introduceerde in de 12de eeuw op zijn beurt Matcha als meditatiedrank in de kaste van de Samoerai. Van daaruit verspreidde een unieke Japanse theeceremonie met deze bijzondere groene thee in poedervorm zich verder. Vandaag is drinken van Matcha een wezenlijk onderdeel van de Japanse cultuur. Matcha is donker groen en smaakt zoet met een zachte nasmaak. Matcha is stimulerend en verkwikkend maar ook kalmerend. Met trots stellen we dan ook aan je voor: de Matcha-Ginger Icetea van Demmers Teehaus, met 65% echte Matcha thee en 100% biologisch!
Comments